הסיפור מאחורי גומבה

אז בעוד ארומה הייתה יותר הביזנס, גומבה היא הגשמת חלום של המון שנים. אני חושב שלעובדה  שאני צמחוני יש השפעה מכרעת על העניין ,הרי מסעדה איטלקית היא בדרך כלל הפייבוריט של הצמחונים ובתור צמחוני, המשיכה שלי לאוכל איטלקי הייתה מובנת מאלייה. אפשר להגיד שהחלום של מסעדה איטלקית שוכן אצלי עמוק עמוק בלב כבר עשרות שנים וגומבה היא התגשמות מופלאה של חלום זה. 

הסיפור של גומבה מתחיל בעצם בילדות המוקדמת שלי, כשהייתי בן 3 בערך , היינו נוסעים בימי הולדת כל המשפחה למסעדת 'מאמא מיה' בירושלים, מסעדה איטלקית מעולה שלצערי הרב נסגרה כבר. בזכות אותם ימים, צרובה בי התחושה של החוויה המשפחתית השמחה המשתלבת עם אוכל איטלקי וחגיגה. 

חלפו אי אלו שנים, ונהייתי חבר קרוב של הבן של משפחת מאמא מיה, ובחפש"ש שלי הייתה בדיוק מצוקת כוח אדם ונקראתי לדגל. כך למעשה, ממש כמו בכל סיפור טוב, את הקריירה שלי התחלתי בתור שוטף כלים בצוללת של מאמאמיה ותקתקתי את הכלים במשך כשלושה חודשים.

לאט לאט התקדמתי, בצורה מדורגת מאוד, פס קר, פס חם וכו',ובמסעדה  נחשפתי לראשונה לתחום הקפה ושם נדלקתי על הקפה בתור נישה. עם זאת,  אהבתי לאוכל איטלקי הייתה עדיין מכרעת, ובכל זאת, ניתן להגיד ש'נגררתי' להרפתקאת ארומה גם בשל העובדה שאחי יריב מאוד אהב את הנישה הזו בחו"ל והאמין בה ומצאתי את עצמי מקים רשת בתי קפה. 

תאמינו או לא, אבל אני זוכר שאת התפריט הראשון של ארומה כתבתי על פלייסמניט של מאמא מיה ומוניק הבעלים ממש עזרה לי בכך.

מי היה מאמין.  

יריב אחי תמצת את הקונספט והביא את הברקת הטייק אווי, מה שהתחבר לי עם החוויה האישית והצורך שהרגשתי, תמיד היה לי קפה באוטו מוכן ולא היה כזה דבר שאין לי קפה זמין (עד היום). אנשים אוהבים קפה, אנשים רוצים קפה, אנשים צריכים קפה. בוא ניתן להם קפה.

בעצם מהיום שפתחנו את ארומה יש לי תמונה של המסעדה האיטלקית בראש, שליוותה אותי לכל אורך השנים וליוותה אותי במחשבות כל הזמן.במשך כל הזמן הזה , גומבה ישבה לי בראש ועברה כמה גלגולים במוחי ובכל סיורי ברחבי העולם ליקטתי פרט פרט וכל פרור של רעיון בדרך.

בסופו של דבר, לאחר שהרפתקאת ארומה נגמרה ישבנו וליקטנו את מה שהצטבר בראש לאורך בערך 20 שנים לקונספט אחד שהוא גומבה.

דרך אגב, את הטאבון המפורסם של גומבה,  צילמתי בניו יורק במסעדת קוזי עוד בשנת 1996 ובתוך תוכי ידעתי שהתמונה הזו מיוחדת, כבר שראיתי את הטאבון נדלקתי עליו וידעתי שהוא יהיה הטאבון שלי ביום שאגשים את החלום.

המשיכה שלי לאוכל איטלקי נובעת מהמון סיבות, כפי שציינתי גם בשל חווית הילדות ועובדת היותי צמחוני אך גם ובעיקר בגלל העובדה שאוכל איטלקי הוא נקי, טעים ומזמין במיוחד. אוכל אסטתי שמשדר יופי ופשטות וזה מה שאני רוצה מהאוכל שלי וזה בדיוק מה שאני רוצה בגומבה. 

אני חי ונושם קונספטים ומיתוג, ואם יש משהו שאני אוהב לעשות זה לבנות ולתכנן קונספטים.

עם זאת, יש לי את אחד מהתפקידים הכי כפויי טובה בעולם, משום שהערך שאני מביא לעולם העסקי הוא ערך שלא ניתן לכמת בצורה הקלאסית והמסורתית.

אין לי למעשה דרך להוכיח שע"י עבודה או הייעוץ שלי בתהליך ובפרטים הקטנים אני יכול לייצר שורת רווח יותר טובה והעבודה והערך שלי נמדד בד"כ בערכים שלא ניתנים לכימות מספרי, ובמידה שכן, זה לוקח מספר שנים.

השארת תגובה